5 augustus 2008

MOMU

Dat zul je altijd zien: leg je jezelf een behoorlijke tijd een shopverbod op zodat je de mogelijkheid hebt om je gehele wintergarderobe aan te schaffen tijdens een weekendje Antwerpen, koop je alleen broek. Een grijze skinny, die niet eens de moeite waard is om te showen.
Afgezien daarvan was het een geslaagd weekend, met een bezoek aan het Modemuseum, kortweg MOMU, als hoogtepunt. In het MOMU was een tentoonstelling over het werk van Veronique Branquinho aan de gang. Veronique studeerde in 1995 af aan de modeafdeling van de Koninlijke Academie Antwerpen en presenteerde haar eerste collectie in Parijs in oktober 1997. In 2003 volgden een mannenlijn en een eigen flagship store in Antwerpen. Een succesvolle dame dus! In de tentoonstelling geeft Veronique een overzicht van thema's en sferen die haar werk beheersen en haar collecties een duidelijke signatuur geven.
Afgezien van een aantal ontwerpen die ik zeker kon waarderen was de gehele vormgeving van de tentoonstelling naar mijn mening geweldig. En aangezien een foto meer zegt dan duizend woorden....

In Antwerp I went to the fashionmuseum. There was a exhibition about the work of Veronique Branquinho. I like a few designs of here but I adore the way the exhibition was shaped.
A picture says more than thousand words so....
2 opmerkingen:

fashionistadiary zei

i love those first few photos. it looks like there is some kind of mist around those dresses. looks like an amazing exhibition!! i love the whole minimalist layout of it.
kx
www.fashionistadiary.co.uk

LuLu124 zei

you're very welcome janneke!!! and WOW you're so lucky!!! the first three pictures are beautiful!!! now i want to go to that museum ;D xoxo, lulu